Kolači

Plazma rolada

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 60 min. + 3h hlađenje

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Kora:

250 g bjelanaca

300 g kristal šećera

1 kašika gustina

Sok od polovine limuna 

Fil:

300g maskarpone sira

250 g bijele čokolade

350 g slatke pavlake

150 g Mljevene Plazme

1. Korak

Istopite slatku pavlaku i bijelu čokoladu za fil, pa ostavite da se dobro ohlade.

2. Korak

Za koru umutite čvrsto bjelanca pa dodajte šećer kašiku po kašiku i mutite dok se šećer ne rastopi i ne dobijete čvrst šam.

3. Korak

Dodajte kašiku gustina i sok limuna pa sjedinite spatulom.

4. Korak

Razvucite koru na pleh obložen papirom za pečenje i pecite pola sata na 165 °C.

5. Korak

Ohlađenu čokoladu umutite mikserom, dodajte maskarpone pa sjedinite sa Mljevenom Plazmom.

6. Korak

Gotovu koru odmah prebacite na krpu tako što ćete gornji dio okrenuti ka dole.

7. Korak

Skinite papir za pečenje, sačekajte minut, dva i nanesite fil ravnomjerno preko cijele kore.

8. Korak

Uvijte u rolat pa po želji dekorišite.

9. Korak

Prije služenja ostavite par sati u frižideru.

10. Korak

Vaš kolač je spreman!

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika