Tiramisu sa Plazmom i borovnicama
Kolači

Tiramisu sa Plazmom i borovnicama

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 40 min.

Porcija slika Porcija: 6-8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

KREM:

500 ml slatke pavlake

30 g šećera u prahu

500 g sira maskarpone

SIRUP:

300 g domaćih borovnica (sitnih)

120 g šećera

60 ml hladne vode

3 kašike gustina

KORA:

300 g Plazme

150 ml mlijeka

Dekoracija:

prepečeni listići badema

1. Korak

Slatku pavlaku mikserom umutite u šlag. Dodajte šećer i sir maskarpone pa još malo mutite dok maskarpone ne postane kremast. Tako pripremljen krem stavite u frižider dok ne pripremite sirup od borovnica.

2. Korak

Borovnice, šećer i vodu sipajte u šerpu i stavite na jaku vatru da proključaju, a zatim maksimalno smanjite vatru i ostavite da se krčkaju još 20 minuta.

3. Korak

U jednu činijicu sipajte gustin i malo hladne vode i dobro ga rastvorite. Rastvoren gustin dodajte u sirup od borovnica i mešajte dok se sirup malo ne zgusne, a zatim ga sklonite sa vatre kako bi se prohladio.

4. Korak

Ugrejte mleko pa u njega umačite Plazmu i ređajte je po dnu tepsije. Preko nanesite prvi sloj krema i polovinu sirupa od borovnica. Preko nanesite još jedan sloj Plazme umočene u mleko, pa ostatak sirupa od borovnica i drugi sloj krema.

5. Korak

Tiramisu pospite listićima badema i ostavite u frižider do posluženja.

6. Korak

Vaš desert je spreman!

6 Korak

Autor:

Nevena Zelunka Cvijetić/ Hleb i Lale

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika