Posna Kapri torta
Posne poslastice

Posna Kapri torta

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 20

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

1kg Plazme Posne

300 g čokolade za kuhanje

6 kašika ulja

Fil I:

1l soka od narandže

3 pudinga sa ukusom vanilije

3 kašike šećera

200 g margarina

100 g šećera u prahu

Fil II:

400g zamrznutih jagoda

400 ml vode

2 pudinga sa ukusom jagode

8 kašika šećera

50g margarina

1. Korak

Razmutite puding i šećer sa 200 ml soka, a ostatak stavite da provri. Zakuhajte puding kad sok provri pa miješajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

1 Korak

2. Korak

U jagode dodajte 5 kašika šećera i 200 ml vode. Ostavite da provri, pa izblendajte ručnim blenderom i ostavite da vri još 2 minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje.

2 Korak

3. Korak

Za to vrijeme razmutite puding sa ostatkom šećera i 200 ml vode pa zakuhajte u kašu od malina ili jagoda. Kada se zgusne dodajte 50 g margarina, miješajte dok se ne otopi, pa sklonite sa vatre.

3 Korak

4. Korak

Dok čekate da se filovi ohlade podijelite Plazmu posnu na 4 dijela, te otopite čokoladu sa uljem, izmiješajte, treba da bude rjeđe teksture, da se lako maže na Plazmu Posnu i da ima za sva 4 reda. (ukoliko se čokolada zgusne, opet je zagrijete)

4 Korak

5. Korak

Poslažite prvi red Plazme Ponse u oblik koji vama odgovara pa premažite čokoladom i ostavite da se stegne.

5 Korak

6. Korak

Miješajte pjenasto 200 g margarina sa šećerom u prahu pa im dodajte ohladjen puding sa sokom od pomorandže i sve umutite.

6 Korak

7. Korak

Fil od jagoda umutite mikserom i otpustiće na radnu teksturu.

7 Korak

8. Korak

Na Plazmu Posnu nanijeti fil od pomorandže pa od malina i opet poslagati preko red Plazme Ponsne, pa premazati čokoladom. Ponavljajte postupak dok ne utrošite i posljednji red Plazme Posne, njega također premažite čokoladom. Ostavite obavezno da odstoji preko noći da Plazma Posna dostigne savršenu teksturu.

8 Korak

9. Korak

Vaša torta je spremna!

9 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika