Posna Fantazija torta
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 50 min.
Porcija: 15
Težina:
Sastojci:
1l bademovog mlijeka
130 g šećera
2 kesice vanilin šećera
120 g gustina
200 g margarina
120 g prah šećera
150 g Mljevene Plazme Posne
120 g kokosa
170 g sjeckanih oraha
Za glazuru:
100 g tamne čokolade
1 kašika ulja
1 kašika meda
Dekoracija:
70g Mljevene Plazme Posne
Kokos
Voće po izboru
1. Korak
Odvojite 250 ml bademovog mlijeka. U tih 250 ml razmutiti gustin a ostatak bademovog mlijeka stavite da se kuha sa šećerom i vanilin šećerom.
2. Korak
Kada provri, dodajte gustin smesu, miješajte i kuhajte dok ne provri još jednom, te fil kuhajte par minuta intenzivno miješajući, pa je prekrijte streč folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
3. Korak
Nakon toga pomiješajte margarin i prah šećer, i dodajte ih u ohlađenu puding smjesu. Sve zajedno dobro umutite i podijelite fil na 3 dijela.
4. Korak
U jedan dio fila dodajte Mljevenu Plazmu Posnu, u drugi kokos, a u treći orahe. Svaki zasebno dobro sjedinite do homogene smjese.
5. Korak
U kalupu prečnika 22 cm rasporedite filove, prvo plazmu, pa kokos, pa na kraju orah fil I odložite u frižider na 6h.
6. Korak
Napravite glazuru tako što ćete staviti sve sastojke u šerpicu, grijati i miješati na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i sjedini.
7. Korak
Glazuru polako prelijte preko fila vratite tortu na hlađenje dok se čokolada ne stegne, pa onda dekorišite.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise