Posne rolnice sa Plazmom i cimetom
Posne poslastice

Posne rolnice sa Plazmom i cimetom

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.

Porcija slika Porcija: 15

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 ml tople vode

5 g kvasca

2 kašike šećera (može i 4 zavisi koliko slatko želite)

50 ml ulja za tijesto i 30 ml na kraju

350 g brašna

Za nadjev:

200 g mljevenih oraha

1 kašika cimeta

200 g kristal šećera

100 ml ulja

150 g Mljevene Plazme Posne

Za preliv:

150 ml bademovog mlijeka

4 kašike šećera

1. Korak

U jednu posudu sipajte toplu vodu, dodati šećer, kvasac i ulje pa promiješajte, pa dodajte brašno i umijesite testo (ostaće još malo ljepljivo, ali sad ga prelijte sa malo ulja i premijesite). Ostavite pokriveno na toplom mjestu sat vremena.

1 Korak

2. Korak

Za to vrijeme sameljite orahe, pomiješajte sa šećerom, Mljevenom Plazmom Posnom i cimetom pa prelijte uljem i dobro izmiješajte da ulje prođe svuda (dobićete zrnastu masu, neće biti rijetka) , pa pustite da odstoji 40 minuta.

2 Korak

3. Korak

Nadošlo tijesto blago premijesite uz malo brašna pa podijelite na 6 dijelova. Svaki dio blago oblikujte i ostavite 10 minuta na podlozi posutoj brašnom da odstoji.

3 Korak

4. Korak

Svaki dio tijesta razvucite u krug otprilike prečnika 20cm.

4 Korak

5. Korak

Prvi dio premažite četkicom sa malo ulja pa pospite šestinom nadjeva. Prebacite preko drugo tijesto, stavite ga na sredinu pa ivice razvucite rukom i pritisnite da se zalijepe za donje tijesto. Ponovite postupak sa uljem i nadjevom i sve tako dok ne utrošite tijesto i nadjev. Na gornje tijesto takođe namažite ulje i pospite Mljevenu Plazmu Posnu, a zatim ih rukom utisnite.

5 Korak

6. Korak

Isjecite tijesto u trake debljine 2cm.

6 Korak

7. Korak

Uzmite jednu traku, stisnite je rukom, dodatno istanjite, presavijte po sredini, uvijte pa potom stavite u podmazan pleh.

7 Korak

8. Korak

Kada poslažete u pleh ostavite nekih 15 minuta da odstoje, pa ih pecite u rerni zagrijanoj na 200 °C.

8 Korak

9. Korak

Posebno prokuhajte 150 ml bademovog mlijeka sa 4 kašike šećera, kada provri ostavite da vri minut.

9 Korak

10. Korak

Pečene štapiće prelijte ovim prelivom i vratite u rernu još 5 minuta.

10 Korak

11. Korak

Vaš desert je spreman!

11 Korak

Autor:

Plazma

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika