Hrskave rolnice sa Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
100 g krem sira
1/2 kafene kašičice gustina
1 supena kašika vode (za zatvaranje rolnica)
3 kore za pitu
500 ml ulja
50 g Mljevene Plazme
Sos
50 g čokolade za kuhanje
50 ml nezaslađenog kondenzovanog mlijeka ili slatke pavlake
1. Korak
U zdjeli srednje veličine viljuškom umutite jaje sa šećerom, dodajte krem sir i sve lijepo sjedinite.
2. Korak
U jednoj šoljici pomiješajte gustin sa vodom. Ulje sipajte u šerpu pa stavite na umjerenu vatru da se dobro zagrije.
3. Korak
Kore za pitu isjecite na 4 jednaka kvadrata pa nafilujte. Okrenite ih tako da inicijalne ivice budu okrenute ka vama. U taj ugao sipajte kašiku fila i pola kašike Mljevene Plazme, pa brzo preklopite ivicom koja je nasuprot vas i uvijte par puta.
4. Korak
Nakon toga preklopite ka unutra i ivice koje su bočno od vas, te nastavite da uvijate dok ne dobijete rolnicu.
5. Korak
Kraj rolnice premažite mješavinom gustina i vode i zalijepite. U ulju možete pržiti i po nekoliko rolnica odjednom, samo vodite računa da ih okrećete tokom prženja kako bi ravnomjerno dobile zlatnosmeđu nijansu.
6. Korak
Nakon 2-3 minuta izvadite ih na ubrus ili rešetku kako bi se ocijedio višak ulja.
7. Korak
U manju šerpu sipajte kondenzovano mlijeko i izlomljenu čokoladu za kuhanje. Zagrijte, uz konstantno miješanje, na tihoj vatri tako da dobijete gust svilenkast sos. Sos prelijte u čašu i poslužite sa hrskavim rolnicama.
8. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise