Plazma bundevice
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 2h 30 min
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
10 g suhog kvasca
160 ml mlijeka
50 g smeđeg šećera
240 g pirea od bundeve
1 jaje
450 g brašna
60 g Mljevene Plazme
Kašičica cimeta
80 g maslaca sobne temperature + 20 g maslaca za premazivanje
Sastojci za punjenje:
100 g maslaca
2 žumanceta
110 g kristal šećera
200 g krem sira
250 g Mljevene Plazme
1. Korak
Odvojite 50 ml mlijeka u malo vecu zdjelu pa u njega dodajte suhi kvasac i pola kašičice smeđeg šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.
2. Korak
U aktivirani kvasac dodajte ostatak mlijeka, smedji šećer, pire od bundeve i jaje.
3. Korak
Dodajte Mljevenu Plazmu i brašno pa počnite da mijesite tijesto.
4. Korak
Kada tijesto počne da se sjedinjuje dodajte maslac malo po malo dok ne potrošite sve.
5. Korak
Mijesite tijesto dok ne postane glatko.
6. Korak
Veću posudu nauljite, stavite tijesto, zatvorite providnom folijom, umotajte u krpu pa odložite tijesto na toplo mjesto da raste 1h.
7. Korak
Dok tijesto raste pripremite punjenje tako što ćete sjediniti sve sastojke i dobro ih izmiješati.
8. Korak
Naraslo tijesto premijesite pa podijelite na 12 loptica.
9. Korak
Svaku lopticu rastanjite na pobrašnjenoj površini, prebacite na dlan, dodajte kašiku punjenja pa zatvorite tijesto tako da ponovo dobijete lopticu.
10. Korak
Isijecite 12 traka od kanapa dužine oko 30cm.
11. Korak
Pravite bundevice pomoću kanapa tako što ćete kanap staviti na vrh loptice od tijesta pa je okrenuti. Ukrstite dva kraja kanapa kako biste dobili krst pa ponovite postupak dok ne dobijete 8 malih “dijelova” bundeve. Višak kanapa odrežite. Ponovite postupak sa svakom lopticom. Ne stežite previše kanap kako tijesto ne bi puklo tokom pečenja.
12. Korak
Bundevice poredajte na pleh za pečenje, pokrijte krpom pa ostavite još pola sata da narastu.
13. Korak
Nakon pola sata zagrijte rernu na 180 stepeni, pa pecite 25-30 minuta dok ne postanu zlatne.
14. Korak
Pečene bundevice ostavite 15 minuta da se ohlade pa im skinite kanape.
15. Korak
Premažite maslacem i uzivajte.
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise