Čokoladni sladoled sendviči
Dječiji kutak

Čokoladni sladoled sendviči

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 20 min.

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

100 g mljevenih badema

100 g Mljevene Plazme

2 kašike meda

60 ml otopljenog kokosovog ulja

¼ kafene kašičice sode bikarbone

¼ kafene kašičice jabukovog sirćeta

2 velike banane, isjeckane i zamrznute

2 supene kašike bademovog mlijeka

½ kafene kašičice ekstrakta vanilije

60 g otopljene crne čokolade

1. Korak

Zagrijte rernu na 160°C.

2. Korak

Pleh za pečenje obložite peko papirom.

3. Korak

U većoj posudi promiješajte Plazmu, sodu bikarbonu i mljevene bademe, potom dodajte med, kokosovo ulje i ekstrakt vanilije i sve dobro promiješajte.

4. Korak

Smjesu zahvatite kašikom za sladoled i stavite na pripremljeni pleh za pečenje i ponavljate postupak dok ne potrošite svu smjesu.

5. Korak

Keksiće pecite u zagrijanoj rerni 12-15 minuta, a kada ih izvadite iz rerne, ostavite ih da se ohlade.

6. Korak

Sladoled napravite tako što ćete smrznute banane, mlijeko, vaniliju i otopljenu i ohlađenu čokoladu staviti u multipraktik i samljeti sve dok ne dobijete ujednačenu masu.

7. Korak

Kuglu sladoleda stavite između dva keksića i pritisnite. Ponavljate postupak dok ne potrošite sve kesiće i sladoled.

8. Korak

Pripremljene sendviče čuvajte u zamrzivaču do služenja

9. Korak

Vaš desert je spreman!

9 Korak

Autor:

Zorica Lakonić/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika