Padobranci sa Plazmom i orasima
Kolači

Padobranci sa Plazmom i orasima

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min. + 2–3 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 10

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Padobranci:

4 belanca

200 g šećera

150 g mlevenih oraha

30 g Mlevene Plazme

 

Fil:

150 g bele čokolade

50 ml slatke pavlake

1 supena kašika putera

1. Korak

Rernu zagrejte na 120°C.

2. Korak

Belanca umutite mikserom tako da formiraju čvrstu penu pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg od belanaca, a zatim dodajte mlevene orahe i Mlevenu Plazmu i sve lagano sjedinite.

3. Korak

Dobijenu smesu sipajte u poslastičarski špric i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje. Vodite računa da gomilice ne istiskujete previše blizu kako vam se padobranci ne bi zalepili prilikom pečenja. Pleh stavite u zagrejanu rernu na 20–30 minuta. Nakon što su padobranci pečeni, izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade.

4. Korak

U zasebnu posudu stavite izlomljenu čokoladu i puter. Slatku pavlaku sipajte u šerpicu pa zagrejte dok ne proključa, a zatim njom prelijte čokoladu i puter. Sačekajte minut-dva pa sve lepo sjedinite.

5. Korak

Dobijeni fil odložite u frižider na 2–3 sata kako bi se stegao. Kada je fil spreman, nafilujte padobrance kašičicom ili poslastičarskim špricem.

6. Korak

Vaš desert je spreman!

6 Korak

Autor:

Ana Đurđević/ Prstohvat soli

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika