Padobranci sa Plazmom i orasima
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min. + 2–3 h za hlađenje
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
Padobranci:
4 belanca
200 g šećera
150 g mlevenih oraha
30 g Mlevene Plazme
Fil:
150 g bele čokolade
50 ml slatke pavlake
1 supena kašika putera
1. Korak
Rernu zagrejte na 120°C.
2. Korak
Belanca umutite mikserom tako da formiraju čvrstu penu pa postepeno dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst sneg od belanaca, a zatim dodajte mlevene orahe i Mlevenu Plazmu i sve lagano sjedinite.
3. Korak
Dobijenu smesu sipajte u poslastičarski špric i istiskujte na pleh obložen papirom za pečenje. Vodite računa da gomilice ne istiskujete previše blizu kako vam se padobranci ne bi zalepili prilikom pečenja. Pleh stavite u zagrejanu rernu na 20–30 minuta. Nakon što su padobranci pečeni, izvadite ih i ostavite da se potpuno ohlade.
4. Korak
U zasebnu posudu stavite izlomljenu čokoladu i puter. Slatku pavlaku sipajte u šerpicu pa zagrejte dok ne proključa, a zatim njom prelijte čokoladu i puter. Sačekajte minut-dva pa sve lepo sjedinite.
5. Korak
Dobijeni fil odložite u frižider na 2–3 sata kako bi se stegao. Kada je fil spreman, nafilujte padobrance kašičicom ili poslastičarskim špricem.
6. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Ana Đurđević/ Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise