Švarcvald Plazma čašice
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1h + hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Krembl:
100 g mljevene plazme
50 g ovsenih pahuljica
20 g seckanih badema
15 g kakaa
10 g šećera
40 g maslaca
Kašika meda
Mus od crne čokolade:
100 g bjelanaca
100 g crne čokolade
100 g slatke pavlake
Sloj od višanja:
200 g smrznutih očišćenih višanja
50 g kristal šećera
1 kesica vanilin šećera
30 ml vode
Još potrebno:
150 ml slatke pavlake
Dekoracija:
Svježe ili smrznute višnje
izlomljeni komadići Plazme
1. Korak
Sve sastojke za krembl ubacite u blender.
2. Korak
Blendajte dok masa ne postane sipkava.
3. Korak
Prebacite krembl na pleh obložen pek papirom pa pecite 10 min na 180 °C. Nakon pečenja ostavite da se dobro ohladi.
4. Korak
Višnje, vodu i šećere skuhajte i ostavite na hlađenje.
5. Korak
Istopite čokoladu na pari.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku 60-70% da ne bude previše čvrsta i odložite sa strane.
7. Korak
Umutite čvrsto bjelanca, dodajte istopljenu čokoladu i dobro izmiješajte.
8. Korak
Dodajte slatku pavlaku i sjedinite.
9. Korak
Na dno čašice stavite dve kašike ohlađenog krembla.
10. Korak
Preko krembla stavite kašiku kuhanih višanja.
11. Korak
Sipajte čokoladni mus do dvije trećine čaše.
12. Korak
Umutite slatku pavlaku, pa stavite preko čokoladnog fila.
13. Korak
Pospite komadićima Plazme i stavite još par svježih ili smrznutih višanja.
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise