Plazma kapkejkovi sa crvenim voćem i bijelom čokoladom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 45 min.
Porcija: 10
Težina:
Sastojci:
TIJESTO:
80 g maslaca
160 g šećera
1 supena kašika vanilinog šećera
1 jaje
1 štap vanilije
180 g kiselog mlijeka
170 g brašna
1 kafena kašičica praška za pecivo
100 g Plazme
100 g ribizli i jagoda
FIL:
150 ml slatke pavlake
200 g bijele čokolade
Dekoracija:
30g Plazme
30 g ribizli ili jagoda
30 g bijele čokolade
1. Korak
Zagrijte rernu na 180°C.
2. Korak
Pleh za mafine obložite papirnim korpicama za pečenje.
3. Korak
Omekšali maslac umutite sa šećerom i vanilinim šećerom pa u to dodajte jaje i dobro izmiješajte. Štap vanilije rasijecite po dužini pa vrhom noža sastružite sjemenke i dodajte ih u smjesu. Nakon toga dodajte i kiselo mlijeko, brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjedinite tako da smjesa postane ujednačena i vazdušasta.
4. Korak
Na kraju, dodajte Plazmu izlomljenu na sitnije komade i voće u smjesu. Izmiješajte je dobro špatulom pa ravnomerno rasporedite u papirne korpice kojima ste obložili pleh. Pleh stavite u rernu na 20 minuta. Ispečene mafine izvadite iz kalupa i stavite na kuhinjsku rešetku da se ohlade.
5. Korak
Umutite slatku pavlaku. Bijelu čokoladu otopite na pari ili u mikrotalasnoj pa je sjedinite sa umućenom slatkom pavlakom.
6. Korak
Tako dobijen fil sipajte u špric kesu i nafilujte kapkejkove. Za ukrašavanje, po želji, možete upotrijebiti Plazmu, voće ili otopljenu bijelu čokoladu.
7. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise