Praznične poslastice

Jernejkitchen - Brigaderio tart

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 40 min.

Porcija slika Porcija: 12

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

Tijesto za koru:

170 g Mljevene Plazme

50 g kakao praha

50 g šećera

120 g rastopljenog maslaca

1 kašika mlijeka

Punjenje:

60 g maslaca

1200g kondenzovanog mlijeka iz konzerve (3 X 400g konzerve)

80 g kakao praha

2 prstohvata soli

100 g čokolade

 

80 g čokoladnih mrvica

 

1. Korak

U manjoj zdjeli pomiješajte Mljevenu Plazmu, šećer i kakao prah. U smjesu umiješajte otopljeni maslac i mlijeko. Podlogu od keksa stavite u kalup za tortu ili kalup za pitu prečnika 30 cm i ravnomjerno rasporedite. Dobro pritisnite uz dno i ivice. Prebacite u zagrijanu rernu. Pecite 10 minuta na 180 °C.

2. Korak

Stavite tiganj na umjerenu vatru, dodajte maslac i sačekajte dok se ne istopi. Dodajte kondenzovano mlijeko iz konzerve i dobro promiješajte. Prosijte kakao prah da biste se oslobodili većih grudvica. Smanjite vatru i dodajte kakao. Kuhajte još 10-12 minuta uz redovno miješanje ili dok se smjesa ne zgusne. Smjesa je gotova kada se varjača povuče po dnu tave u sredini i vidite čisto dno, a smjesi je potrebno 3-4 sekunde da ponovo prekrije dno. Sklonite sa vatre i dodajte sjeckanu čokoladu.

3. Korak

U ohlađenu pečenu podlogu sipajte fil i ravnomjerno rasporedite. Pospite vrh čokoladnim mrvicama i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 2-3 sata ili preko noći. Isecite i poslužite.

Autor:

jernejkitchen

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika