Praznične poslastice

Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 45 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 gr mliječne čokolade

150 gr mliječne čokolade

150 gr slatke pavlake

šaka sitno sjeckanih jagoda

 

60 gr Mljevene Plazme

 

1. Korak

Lagano otopiti mliječnu čokoladu ili na pari ili u mikrotalasnoj uz prekide i miješanje.

2. Korak

Kada se čokolada prohladi premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u frižideru (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.

3. Korak

Pripremiti mućeni ganaš fil. Mliječnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkom pavlakom koju ste ugrijali do vrenja. Sačekati minut, pa umiješati. Prohladiti i ostaviti u frižideru par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan prije nego što poželite da spremite jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti fil.

4. Korak

Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa napunite kašičicom Mljevene plazme, kašičicom sitno sjeckanih jagoda i kremom od mliječne čokolade.

Autor:

Jelena Dosković

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika