Jelena Dosković - Uskršnja čokoladna jaja
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 45 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 gr mliječne čokolade
150 gr mliječne čokolade
150 gr slatke pavlake
šaka sitno sjeckanih jagoda
60 gr Mljevene Plazme
1. Korak
Lagano otopiti mliječnu čokoladu ili na pari ili u mikrotalasnoj uz prekide i miješanje.
2. Korak
Kada se čokolada prohladi premazati je preko silikonskog kalupa, prvo u jednom sloju, pa je ostaviti u frižideru (dovoljno je samo par minuta) pa onda u još jednom sloju.
3. Korak
Pripremiti mućeni ganaš fil. Mliječnu čokoladu izlomiti pa preliti slatkom pavlakom koju ste ugrijali do vrenja. Sačekati minut, pa umiješati. Prohladiti i ostaviti u frižideru par sati - zato bi najbolje bilo ovo pripremiti dan prije nego što poželite da spremite jaja. Potom se samo mikserom umuti u kremasti fil.
4. Korak
Čokoladna jaja lagano izvaditi iz kalupa, pa napunite kašičicom Mljevene plazme, kašičicom sitno sjeckanih jagoda i kremom od mliječne čokolade.
Autor:
Jelena Dosković
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise