Jelena Dosković - Tart sa jagodama i bijelom čokoladom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
200 gr Mljevene Plazme
100 gr maslaca
100 ml mlijeka
200 gr svježih jagoda
250 gr mascarpone sira
200 ml slatke pavlake
200 gr bijele čokolade
1. Korak
Za podlogu je potrebno sjediniti Mljevenu Plazmu sa otopljenim, prohlađenim maslacem i mlijekom sobne temperature. Utisnuti smjesu na dno i ivice kalupa, lijepo uravnati pa ostaviti u frižideru dok se pripreme jagode i krem.
2. Korak
Jagode poslije pranja lijepo prosušiti pa svaku presjeći na pola i poredati po cijeloj površini podloge.
3. Korak
Za fil je potrebno kratko umutiti mascarpone sir, tome dodati slatku pavlaku pa nastaviti sa mućenjem, a pred kraj i otopljenu i prohlađenu bijelu čokoladu. Sjediniti pa premazati preko jagoda.
4. Korak
Ostaviti u frižideru par sati prije vađenja tarta iz kalupa (za to će vam biti zgodno da koristite kalup sa odvojivim dnom).
Autor:
Jelena Dosković
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise