Praznične poslastice

Jelena Dosković - Tart sa jagodama i bijelom čokoladom

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

200 gr Mljevene Plazme

100 gr maslaca

100 ml mlijeka

200 gr svježih jagoda

250 gr mascarpone sira

200 ml slatke pavlake

200 gr bijele čokolade

1. Korak

Za podlogu je potrebno sjediniti Mljevenu Plazmu sa otopljenim, prohlađenim maslacem i mlijekom sobne temperature. Utisnuti smjesu na dno i ivice kalupa, lijepo uravnati pa ostaviti u frižideru dok se pripreme jagode i krem.

2. Korak

Jagode poslije pranja lijepo prosušiti pa svaku presjeći na pola i poredati po cijeloj površini podloge.

3. Korak

Za fil je potrebno kratko umutiti mascarpone sir, tome dodati slatku pavlaku pa nastaviti sa mućenjem, a pred kraj i otopljenu i prohlađenu bijelu čokoladu. Sjediniti pa premazati preko jagoda.

4. Korak

Ostaviti u frižideru par sati prije vađenja tarta iz kalupa (za to će vam biti zgodno da koristite kalup sa odvojivim dnom).

Autor:

Jelena Dosković

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika