Mirisi iz Majine kuhinje - Posna Plazma torta
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 45 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Podloga (kalup 20 cm):
200 g Mljevene Plazme Posne
1-1,5 dl soka od jabuke
Krema:
2 pudinga od vanilije
500 ml biljnog mlijeka + malo mlijeka za razmutiti puding
50 g biljnog maslaca (kako maslac, kokosov, margarin...)
1 kašikica vanilija ekstrakta
1 kašika mljevene Plazme
malo cimeta
Insert od jagoda:
500 g jagoda
agava sirup po želji
2 kašike gustina
1. Korak
Plazmu i sok pomješajte i utisnite u kalup.
2. Korak
Za bijelu kremu prvo pomješajte puding i agavu sa malo mlijeka da razbijete grudvice. Nakon toga uspite smjesu u hladno mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gustinu kao za puding. U vruće dodajte maslac. Sipajte odmah 1/2 smjese na koru i stavite u zamrzivač dok skuhate jagode.
3. Korak
Jagode i agavu kuhajte 15 minuta, dodajte gustin i kuhajte još dva minuta. Stavite preko bijele kreme. Nakon toga preko jagoda prelijete ostatak bijele kreme i pospete sa malo Plazme. Ostavite 3-4 sata u frižideru da se ohladi.
Autor:
Mirisi iz Majine kuhinje
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise