Plazma tri colore
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 3h hlađenje
Porcija: 8
Težina:
Sastojci:
Podloga:
50 g maslaca
50 g šećera u prahu
150 g Mljevene Plazme
100 ml mljeka
Krem:
200 g žumanaca
100 g kristal šećera
80 ml mlijeka
50 ml slatke pavlake
10 g želatina
120 g crne čokolade
150 g mliječne čokolade
150 g bijele čokolade
100g Mljevene Plazme
800 ml slatke pavlake
Dekoracija:
svježe maline, jagode, kupine
1. Korak
Za koru umutite pjenasto maslac i šećer u prahu. Dodajte Plazmu i mlijeko, sjedinite, pa na dnu kalupa od 28cm formirajte koru.
2. Korak
Pripremite želatin po uputstvu sa kesice.
3. Korak
Pomiješajte žumanca, šećer, mlijeko i slatku pavlaku i skuhajte ih na pari uz konstantno miješanje.
4. Korak
U skuhana žumanca dodajte prethodno spremljeni želatin, dobro izmiješajte i odložite na hlađenje pola sata.
5. Korak
Dok se žumanca hlade, istopite sve tri čokolade u zasebnim činijama i ostavite par minuta da se prohlade da ne budu vrele.
6. Korak
Umutite slatku pavlaku do 80%.
7. Korak
U umućenu pavlaku dodajte prohlađena žumanca, umešajte spatulom, dodajte Plazmu pa sve sjedinite.
8. Korak
Krem podijelite na tri jednaka dijela pa u svaki dodajte po jednu vrstu čokolade i sjedinite.
9. Korak
Na formiranu koru nanesite prvo krem od crne čokolade, pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
10. Korak
Nanesite drugi sloj od mliječne čokolade, pa odložite 10 minuta u zamrzivač.
11. Korak
Isto uradite i sa posljednjim slojem od bijele čokolade.
12. Korak
Odložite u frižider na hlađenje par sati.
13. Korak
Dekorišite svježim voćem.
14. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Plazma

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise