Čokoladna torta sa Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h i 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
350 g crne čokolade sa 70% kakaoa
180 g maslaca
6 jaja
200 g smeđeg šećera
60 ml bijelog ruma
100 g Mljevene Plazme
Dekoracija:
300 ml slatke pavlake
1 kafena kašičica instant kafe (u granulama, ne treba je razmućivati)
250 g svježih malina
listići svježe nane
1. Korak
Rernu zagrijte na 170°C. U jednu šerpicu sipajte čokoladu i maslac i istopite ih na tihoj vatri. U zasebnoj činiji mikserom umutite jaja, šećer, rum i Mljevenu Plazmu. Na kraju dodajte istopljenu čokoladu sa maslacem i sve dobro sjedinite.
2. Korak
Okrugli pleh sa odvojivim dnom prečnika 21 cm obložite papirom za pečenje pa sipajte smjesu koju ste prethodno umutili. Pleh pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče 40 minuta.
3. Korak
Kad je torta pečena, izvadite je iz rerne i ostavite da se ohladi do sobne temperature prije nego što je izvadite iz kalupa. Nakon toga odložite je u frižider do posluženja.
4. Korak
Pred posluženje, mikserom umutite slatku pavlaku i instant kafu i kašikom ih nanesite na tortu. Preko šlaga poredajte svježe maline i listiće nane.
Autor:
Palachinka

Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica


Slični recepti
2023 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise