Tart sa Plazmom i malinama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min.
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
Kora:
220 g maslaca
300 g Mljevene Plazme
cijeđeni sok od 1 narandže
Džem:
1 supena kašika želatina
300 g malina
5 supenih kašika šećera
1 štap vanilije
Šlag:
200 g krem sira
250 g slatke pavlake
100 g Mljevene Plazme
Dekoracija:
50 g Mljevene Plazme
svježe maline
1. Korak
Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji.
2. Korak
Maline, šećer i vaniliju stavite u manju šerpu i kuhajte uz povremeno miješanje dok ne dobijete smjesu nalik na džem.
3. Korak
Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i prespite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.
4. Korak
Mljevenu Plazmu i ohlađen maslac sjedinite u multipraktiku tako da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte sok od narandže pa umijesite tijesto i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24 cm.
5. Korak
Ravnomjerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 minuta kako bi se kora stegla.
6. Korak
Na ohlađenu koru sipajte džem od malina pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne.
7. Korak
Za to vrijeme mikserom umutite krem sir uz postepeno dodavanje slatke pavlake kako biste dobili čvrst šlag. Na kraju dodajte Mljevenu Plazmu, dobro izmiješajte i sipajte u špric za ukrašavanje.
8. Korak
Izvadite kalup iz frižidera i ravnomjerno istisnite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svježim malinama i pospite Mljevenom Plazmom.
9. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Milica Šumaković/Milin Kuvar
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise