Ganaš torta sa Plazmom
Torte

Ganaš torta sa Plazmom

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

150 g Plazme 

50 g Mljevene Plazme

200 g sjeckanih oraha 

200 g suhih kajsija 

270 ml slatke pavlake 

300 g crne čokolade sa 70% kakaoa

Dekoracija:

slatka pavlaka 

svježe jagode 

Plazma

1. Korak

Kalup za pečenje sa odvojivim dnom prečnika 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.

2. Korak

Suhe kajsije isjeckajte na kockice.

3. Korak

U veću činiju izlomite Plazmu pa dodajte Mljevenu Plazmu, sjeckane orahe i sjeckane suhe kajsije.

4. Korak

U jednu šerpu sipajte slatku pavlaku i zagrijte je na umjerenoj vatri do tačke ključanja (ne smije da provri). Izlomljenu čokoladu i maslac dodajte u slatku pavlaku pa je sklonite sa vatre, ostavite da odstoji par minuta, a zatim promješajte. Dobijenu smjesu dodajte u zdjelu sa čvrstim sastojcima, sve lijepo sjedinite i sipajte u prethodno pripremljen kalup.

5. Korak

Kalup odložite u frižider da prenoći. Kada se torta stegla, izvadite je iz kalupa pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom, Plazmom i svježim jagodama.

6. Korak

Vaša torta je spremna!

6 Korak

Autor:

Ana V. Đurđević/Prstohvat soli

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika