Ganaš torta sa Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min. + 2 h za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
150 g Plazme
50 g Mljevene Plazme
200 g sjeckanih oraha
200 g suhih kajsija
270 ml slatke pavlake
300 g crne čokolade sa 70% kakaoa
Dekoracija:
slatka pavlaka
svježe jagode
Plazma
1. Korak
Kalup za pečenje sa odvojivim dnom prečnika 18 cm pripremite tako što ćete ga obložiti prozirnom folijom.
2. Korak
Suhe kajsije isjeckajte na kockice.
3. Korak
U veću činiju izlomite Plazmu pa dodajte Mljevenu Plazmu, sjeckane orahe i sjeckane suhe kajsije.
4. Korak
U jednu šerpu sipajte slatku pavlaku i zagrijte je na umjerenoj vatri do tačke ključanja (ne smije da provri). Izlomljenu čokoladu i maslac dodajte u slatku pavlaku pa je sklonite sa vatre, ostavite da odstoji par minuta, a zatim promješajte. Dobijenu smjesu dodajte u zdjelu sa čvrstim sastojcima, sve lijepo sjedinite i sipajte u prethodno pripremljen kalup.
5. Korak
Kalup odložite u frižider da prenoći. Kada se torta stegla, izvadite je iz kalupa pa dekorišite umućenom slatkom pavlakom, Plazmom i svježim jagodama.
6. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise