Pijesak torta sa Plazmom i pistaćima
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 sat i 30 min. + 18 sati za hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
3 kesice pudinga sa ukusom vanilije
150 g šećera
1 l mlijeka
250 g maslaca
3 supene kašike šećera u prahu
100 g mljevenih neslanih pistaća
220 g Mljevene Plazme
100 g crne čokolade sa 70% kakaoa
Dekoracija:
250 ml slatke pavlake
svježe jagode
1. Korak
Pudinge sipajte u zdjelu pa izmiješajte sa 100 ml mlijeka.
2. Korak
U šerpu sipajte mlijeko i šećer pa ih stavite da se kuhaju na umjerenoj vatri.
3. Korak
Kad mlijeko provri, dodajte razmućen puding. Kuhajte ga na tihoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. Korak
Kuhani puding sipajte u veću zdjelu pa pokrijte providnom folijom kako se ne bi stvorila korica dok se hladi. Kad se ohladi do sobne temperature, prebacite ga u frižider i ostavite ga da prenoći.
5. Korak
U posudi za mućenje izmiksajte maslac i šećer u prahu tako da dobijete pjenastu masu, a zatim postepeno dodajte ohlađen puding i sve dobro sjedinite. Masu podijelite na 3 jednaka dijela.
6. Korak
Crnu čokoladu otopite na pari pa je ostavite da se malo ohladi. U prvi dio puding mase dodajte 200 g Mljevene Plazme, u drugi mljevene pistaće, a u treći otopljenu crnu čokoladu i 20 g Mljevene Plazme.
7. Korak
Uzmite kalup sa odvojivim dnom i obložite ga prozirnom folijom. Na dno sipajte sloj sa Plazmom, preko sipajte sloj sa pistaćima i na kraju sloj sa čokoladom. Kalup pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite ga u frižider kako bi se torta stegla.
8. Korak
Prije služenja tortu izvadite iz kalupa i prebacite je na tacnu. Ukrasite je umućenom slatkom pavlakom i poslužite uz svježe jagode.
9. Korak
Vaša torta je spremna!
Autor:
Ana V. Đurđević/Prstohvat soli
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise