Cook on the bright side - Plazma torta sa jagodama
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 40 min + 3h hlađenje
Porcija: 6
Težina:
Sastojci:
300gr Mljevene Plazme
100gr mljevenih badema
3 kašike nutele
150ml mlijeka
125gr maslaca
Fil:
300gr bijele čokolade
450ml slatke pavlake
Toping:
300gr jagoda
1. Korak
Prije kore, pripremamo fil, jer je potrebno da se ohladi. Dakle, preko bijele čokolade, dodajte 300ml ugrijane slatke pavlake. Dobro umutite i stavite na hladjenje u frižider. Za koru – otopite maslac i dodajte u Plazmu. Dodajemo i ostale sastojke, bademe, mlijeko i nutelu. Utisnite u kalup uz čašu ili kašiku.
2. Korak
Otopiti maslac pa sjediniti sa keksom, nutelom, lješnikom i mlijekom, a nakon toga utisnuti u kalup.
3. Korak
Umutite preostalu slatku pavlaku i kada dobijete čvrstu masu, dodajte i otopljenu čokoladu i sve dobro umutite mikserom.
4. Korak
Fil nanijeti na podlogu od Plazme, pa na vrh poredati isjeckane jagode i ostaviti na hladjenje. Uživajte u ovom sjajnom desertu.
Autor:
Cook on the bright side
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise