Praznične poslastice

Cook on the bright side - Plazma torta sa jagodama

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 40 min + 3h hlađenje

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

300gr Mljevene Plazme

100gr mljevenih badema

3 kašike nutele

150ml mlijeka

125gr maslaca

Fil:

300gr bijele čokolade

450ml slatke pavlake

Toping:

300gr jagoda

1. Korak

Prije kore, pripremamo fil, jer je potrebno da se ohladi. Dakle, preko bijele čokolade, dodajte 300ml ugrijane slatke pavlake. Dobro umutite i stavite na hladjenje u frižider. Za koru – otopite maslac i dodajte u Plazmu. Dodajemo i ostale sastojke, bademe, mlijeko i nutelu. Utisnite u kalup uz čašu ili kašiku.

2. Korak

Otopiti maslac pa sjediniti sa keksom, nutelom, lješnikom i mlijekom, a nakon toga utisnuti u kalup.

3. Korak

Umutite preostalu slatku pavlaku i kada dobijete čvrstu masu, dodajte i otopljenu čokoladu i sve dobro umutite mikserom.

4. Korak

Fil nanijeti na podlogu od Plazme, pa na vrh poredati isjeckane jagode i ostaviti na hladjenje. Uživajte u ovom sjajnom desertu.

Autor:

Cook on the bright side

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika