Plazma Luj XV
Torte

Plazma Luj XV

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 90 min. + 2-3 h za hlađenje

Porcija slika Porcija: 8

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

• 350 g Plazme

• 100 g šećera u prahu

• 50 g maslaca 

• 50 g čokoladnog krema

Fil

• 2 jaja

• 130 g šećera

• 350 ml slatke pavlake

• 10 g želatina

• 50 ml vode

• 200 g crne čokolade

1. Korak

Plazmu izdrobite u činiju. Dodajte joj šećer u prahu, otopljen maslac i čokoladni krem, i sve dobro sjedinite u mrvičastu smjesu. Dobijenom smjesom obložite dno kalupa pa ga stavite u frižider, dok pripremate krem, kako bi se kora stegla.

1 Korak

2. Korak

Želatin sipajte u zdjelicu, prelijte hladnom vodom i ostavite da nabubri. U šerpu srednje veličine sipajte 30 ml slatke pavlake, 30 g šećera i 2 žumanca, i kuvajte na pari uz konstantno miješanje. Sklonite šerpu sa vatre pa dodajte rastopljen želatin.

2 Korak

3. Korak

Preostalu slatku pavlaku umutite da dobijete šlag i dodajte je u smjesu sa žumancima.

3 Korak

4. Korak

Nakon toga, dodajte otopljenu crnu čokoladu i dobro promiješajte. Bjelanca i preostali šećer umutite u čvrst snijeg, pa ih lagano dodajte u čokoladni krem kako smjesa ne bi splasnula.

4 Korak

5. Korak

Izvadite kalup iz frižidera i koru od Plazme prelijte čokoladnim kremom. Vratite tortu u frižider na 2-3 sata kako bi se čokoladni fil stegao.

5 Korak

6. Korak

Vaša torta je spremna!

6 Korak

Autor:

Miloš Krkeljić/ Hotel „Square Nine“

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika