Recepti bajms - Posne Plazma lješnik praline
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 30 min.
Porcija: 18
Težina:
Sastojci:
50g mljevenih sirovih lješnika
1 vanilin šećer
1 kašika kristal šećera
2 kašike griza
200ml bademovog mlijeka
50g posnog margarina
125g Mljevene Plazme Posne
100g bele čokolade
100g crne čokolade
2 kašike ulja
9 manjih kašičica posnog krema
9 manjih kašičica dzema
1. Korak
U šerpicu stavite mljevene lješnike, vanilin šećer, kristal šećer, griz i bademovo mlijeko, te skuhajte na ringli dok se ne zgusne.
2. Korak
U vrelu smjesu dodajte posni margarin i promiješajte dok se skroz ne istopi, a onda dodajte i Mljevenu Plazmu Posnu. Sve dobro sjedinite i ostavite sa strane.
3. Korak
Crnu i bijelu čokoladu izlomite u dvije različite posude i dodajte u obje po kašiku ulja, te istopite u mikrotalasnoj. Istopljenom čokoladom obložite kalup po dnu i ivicama i ostavite na par minuta u zamrzivač da se stegne.
4. Korak
Kada se čokolada u kalupu stegla, sipajte smjesu od posne Mljevene Plazme i lješnika, napravite udubljenje po sredini i dodajte po malo posnog krema ili dzema, a zatim zatvorite praline sa još malo smjese od posne Mljevene Plazme i lješnika.
5. Korak
Preko smjese dodajte opet istopljenu čokoladi i tako završite praline, te ih ostavite u zamrzivač da se stegnu na 10ak minuta. A onda ih ukrasite po želji istopljenom čokoladom i mrvicama po želji.
Autor:
Recepti bajms
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise