Buhtlice sa čokoladom i Plazmom
Osnovne informacije:
Vrijeme pripreme: 1 h 45 min.
Porcija: 12
Težina:
Sastojci:
Tijesto:
300ml mlakog mlijeka
10gr suhog kvasca
1 jaje + 2 žumanca
5 kašika sećera
1 vanilin sećer
100 g maslaca
prstohvat soli
rendana korica limuna po ukusu
oko 700 gr brašna + 50gr istopljenog maslaca za premazivanje buhtli prije pečenja
Fil:
300g lješnjaka
120g Mljevene Plazme
1. Korak
Tijesto umijesite i ostavite u posudu premazanu tankim slojem maslaca da raste 1h, te posudu prekrijte providnom folijom ili krpom.
2. Korak
Dok čekate da tijesto naraste, možete umutiti fil tako što ćete pomiješati Plazmu i lješnjak krem.
3. Korak
Fermentisano tijesto podijelite na loptice veličine pomorandže, pa jednu po jednu tanjite na dlanu i puniti nadjevom po zelji, i to napunite uz pomoć dresir džaka i metalnog nastavka također i nakon pečenja.
4. Korak
Pleh treba da bude podmazan maslacem i svaku lopticu redom treba premazivati istopljenim maslacem. Kada se sve poredaju ostavite u plehu da raste jos nekih 20ak minuta, te pecite 35 - 40 min na 180 °C u prethodno zagrijanoj rerni.
5. Korak
Kada su buhtle pečene, pospite šećer u prahui dekorišite kremom.
6. Korak
Vaš desert je spreman!
Autor:
Plazma
Da li ste isprobali ovaj recept?
Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica
Slični recepti
2024 Copyright | All rights reserved | Obavještenje o privatnosti | Kontakt | Created by Webtise