Kobler sa kruškama
Tijesto i pite

Kobler sa kruškama

Sačuvaj
Podijeli

Osnovne informacije:

Vrijeme pripreme slika Vrijeme pripreme: 60 min.

Porcija slika Porcija: 6

Težina slika Težina: 0Težina slika 1Težina slika 2Težina slika 3Težina slika 4Težina slika

Sastojci:

6 manjih krušaka

150 g svježih kupina

narendana kora i cijeđeni sok od 1/2  limuna

3 supene kašike meda

100 g brašna

1 kafena kašičica praška za pecivo

90 g Mljevene Plazme

50 g maslaca

2 jaja

100 ml mlijeka

1. Korak

Rernu zagrijte na 200°C. Kruške operite, prepolovite i očistite od koštica, a zatim svaku polovinu isijecite na 4 kriške.

1 Korak

2. Korak

U limeni pleh za pečenje srednje veličine stavite kruške, kupine, koru i sok od limuna i supenu kašiku meda. Sve dobro promiješajte pa pecite u rerni 15 minuta kako bi kruške omekšale.

2 Korak

3. Korak

Dok se voće peče, pripremite tijesto tako što ćete u multipraktik sipati brašno, prašak za pecivo i Mljevenu Plazmu. Izmiksajte kratko da se sastojci izmiješaju pa dodajte maslac isječen na kockice i nastavite da miksate dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte mlijeko, jaja i 2 supene kašike meda i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.

3 Korak

4. Korak

Pečeno voće izvadite iz rerne pa trećinu voća izvadite iz pleha i ostavite sa strane. Tijesto ravnomerno rasporedite preko voća u plehu pa odozgo naredajte onu trećinu voća koju ste izdvojili. Pleh vratite u rernu i pecite kolač 30–35 minuta, tj. dok ne dobije lijepu zlatnosmeđu nijansu.

4 Korak

5. Korak

Kolač poslužite uz sladoled ili umućenu slatku pavlaku.

5 Korak

6. Korak

Vaš kolač je spreman!

6 Korak

Autor:

Zorica Lakonic/My pans and pots

Uzivaj uz plazmu slika

Da li ste isprobali ovaj recept?

Ukoliko je odgovor DA, uslikajte poslasticu i tagujte @plazma_zvanicna ili koristite #plazmasticarnica

Plazma poslastica slika
Da li ste isprobali ovaj recept?

Cijene proizvoda su preuzete sa vebsajtova prodavača. Cijene i raspoloživost mogu da variraju u zavisnosti od lokacije.

Uspešno ste se prijavili za newsletter!

Neke priče su slađe kada su samo tvoje!

Prijavi se na naš Newsletter i budi u toku sa Plazmatičarnica pričama koje spremamo svake sedmice samo za tebe

Prijavite se na newsletter slika